Photo of the Day
Shoutbox

elbortobandito: surfybear trem power
302 days ago

BlindBlake: surf music discography
298 days ago

thewhipandthebody: It's MONDAY! Smile
296 days ago

2nanfer: Guys asking for help bc of quantine, 144 days ago. Uh-Oh
261 days ago

sysmalakian: Surf's up!
259 days ago

taku: sale
173 days ago

Skiltrip: SurfyBear is Life
166 days ago

sysmalakian: HEY
38 days ago

BearJW: Hey groovy people!!
37 days ago

ProfRadar: SurfyBear compact
12 days ago

Please login or register to shout.

Current Polls

No polls at this time. Check out our past polls.

Current Contests

No contests at this time. Check out our past contests.

Donations

Help us meet our monthly goal:

46%

46%

Donate Now

SG101 Banner

SurfGuitar101 Forums » Suggestion Box »

Permalink SG101 2.0 is here -- feedback thread

StickyNew Topic
Goto Page: Previous 1 2 3 4 5 6 7 Next

Ok guys, my large to-do list is finally getting under control. There are still a few bumpy spots and some bugs to squash, but now I can start thinking about new features. Does anyone have some ideas?

I was thinking about adding a "what's new" page that would give you one stop shopping for the last 30 or so forum posts, the last 10 news stories, comments, downloads, links, new members, etc.

Site dude - S3 Agent #202
Need help with the site? SG101 FAQ - Send me a private message - Email me

"It starts... when it begins" -- Ralf Kilauea

Sorry if this has already been addressed, but I just tried to paste an image from image shack (my usual) and it just kept posting as a bunch of code instead of the image. Have there been issues linking to images?

websurfer wrote:

Sorry if this has already been addressed, but I just
tried to paste an image from image shack (my usual) and
it just kept posting as a bunch of code instead of the
image. Have there been issues linking to images?

We don't use BBCode anymore. Check out this post.

Site dude - S3 Agent #202
Need help with the site? SG101 FAQ - Send me a private message - Email me

"It starts... when it begins" -- Ralf Kilauea

All you need is the URL to the photo, i.e.

http://example.com/something/else/blah.jpg

In most browsers, just type ctrl-p, then paste in your URL.

Site dude - S3 Agent #202
Need help with the site? SG101 FAQ - Send me a private message - Email me

"It starts... when it begins" -- Ralf Kilauea

Last edited: Mar 27, 2011 21:01:49

BeachBumScott wrote:

Will the tabs in the downloads section be coming back
for those of us that use them?
I still needed to print some out.

The tabs and some downloads are now back (by popular request).

Site dude - S3 Agent #202
Need help with the site? SG101 FAQ - Send me a private message - Email me

"It starts... when it begins" -- Ralf Kilauea

Hi Brian,

I use RSS to read most posts, but the smileys don't seem to show up in the posts. Most of the other pictures posted show up in my reader. I wonder if there's a simple fix, perhaps the link posted in the feed is not quite right.

I may be the only one using the RSS, but just thought you might like to know.

RK

Hi RK. That's interesting - I use Google reader to read forum posts on my Android phone and I see the smileys. What reader are you using?

Site dude - S3 Agent #202
Need help with the site? SG101 FAQ - Send me a private message - Email me

"It starts... when it begins" -- Ralf Kilauea

I use Outlook. Some of the pictures take a while to show up, but I've never seen a smiley come in.

RK

I'm not sure what to tell you. You may want to try a different reader. I've checked the feed and the smileys are correct HTML image tags. I can see them in Google reader on the PC also.

Site dude - S3 Agent #202
Need help with the site? SG101 FAQ - Send me a private message - Email me

"It starts... when it begins" -- Ralf Kilauea

Using Firefox on my PC, I can also see the smileys when I visit http://surfguitar101.com/feeds/forums/

Site dude - S3 Agent #202
Need help with the site? SG101 FAQ - Send me a private message - Email me

"It starts... when it begins" -- Ralf Kilauea

No problem, I was just wondering. I'll check my Outlook settings.

Smile

RK

The code received in my html email for the smiley above is

<img alt="Smile" src="/media/smiley/images/smile.gif" title="Smile" />

Note that the src does not include http://surfguitar101.com.

As a test, I saved the email as a file and then loaded it in my browser [which displayed the alt text Smile, which would be nice to see in outlook]. If I change the link in the file to the following it loads correctly in my browser:

<img alt="Smile" klzzwxh:0002/media/smiley/images/smile.gif" title="Smile" />

The problem with the RSS feed is that the post is received as an email entirely independent of the website, so it can't resolve the path [I could add the path and some smileys to my machine!].

Could the full path be added when people insert smileys? Then when the RSS sends the post, it would be complete. Don't think it's the end of the world for me if I don't get the smileys, though. I just thought you might be interested.

RK

Hmmm. I guess I am confused about your reader environment. What do you mean by html email? Your reader should be using the URL http://surfguitar101.com/feeds/forums/ to retrieve the feed. Because I am using relative paths for the smiley's should pose no problem, because your reader should know the source for the feed is http://surfguitar101.com and it should be able to retrieve the image. I don't understand how email figures into this. Can you explain?

Site dude - S3 Agent #202
Need help with the site? SG101 FAQ - Send me a private message - Email me

"It starts... when it begins" -- Ralf Kilauea

Well I did a bunch of googling and I see that different readers do different things with relative links. And I ran our feed through a validator, and it had this to say:

In addition, interoperability with the widest range of feed readers could be improved by implementing the following recommendation.
line 16, column 24: description should not contain relative URL references: /media/smiley/images/cool.gif (3 occurrences)

I will look into generating absolute links for the smileys.

Site dude - S3 Agent #202
Need help with the site? SG101 FAQ - Send me a private message - Email me

"It starts... when it begins" -- Ralf Kilauea

Great! I didn't mean to give you extra work, but figured you might be interested.

Re: email, I just meant that the posts seem to show up the same as email messages, and I couldn't find any option to specify that relative paths refer to the originating website, if you know what I mean.

RK

Well I'm not an expert on RSS but it seems like Outlook is being a little stupid here. But I'll add it to the to-do list.

Site dude - S3 Agent #202
Need help with the site? SG101 FAQ - Send me a private message - Email me

"It starts... when it begins" -- Ralf Kilauea

I won't argue about the point about Outlook. However, as a workaround I followed my own suggestion and copied the smilies to my local drive and they show up fine. None

RK

OK RK, going forward all new posts will have absolute URL's for smileys. Big Grin Thanks for reporting the issue.

(It might take a few hours for this to take effect -- the smilies are cached and the cache has to expire before the change will be seen)

Site dude - S3 Agent #202
Need help with the site? SG101 FAQ - Send me a private message - Email me

"It starts... when it begins" -- Ralf Kilauea

Last edited: Sep 01, 2012 15:25:21

Looking good, thanks!

I must admit that in the meantime I copied the smilies to my machine, but every now and then a new one would show up missing and I would add it.

It's better the new way, of course.

RK

On SG101 welcome screen an revived thread appears with Brian marked as last comment maker but when the thread is entered there is no sign of Brian and the last entry is dated Nov 28 2013.

The thread: "My Jaguar won't stay in tune - WHY?"

It happened once before a few weeks ago.

Last edited: Mar 25, 2018 08:11:34

Goto Page: Previous 1 2 3 4 5 6 7 Next
Top